Чергове засідання наукового гуртка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 відбулося в режимі онлайн і було присвячене 26-й річниці створення Харківського національного університету внутрішніх справ.  

На початку засідання керівник гуртка, доцентка кафедри, полковник поліції Ірина Казанчук розповіла про історичні етапи створення університету. Окрему увагу приділила історії формування та розвитку кафедри адміністративного права та процесу, згадавши видатних науковців та практиків, які працювали на ній в різні часи (Безсмертний О.К., Іваненко В.І., Брижатий В.М., Гуменюк В.А., Джагупов Г.В.), основні наукові здобутки науково-педагогічного складу кафедри, серед яких підручники, посібники, монографії тощо.

Перед членами наукового гуртка виступила завідувачка кафедри, доктор юридичних наук, професорка Олена Салманова, яка відзначила вагомий науковий внесок у розвиток кафедри та університету провідних науковців – докторів юридичних наук, професора Гусарова С.М. та професора Комзюка А.Т., які і зараз працюють на кафедрі. Особливої пошани заслуговують їх кроки щодо створення наукових шкіл, у межах яких об'єднана і успішно працює значна кількість талановитих науковців. Окремо Олена Салманова розповіла про коло наукових інтересів викладачів кафедри, що складає такі напрями як: адміністративне право, адміністративний процес, фінансове право, діяльність правоохоронних органів, зокрема Національної поліції України.

Також члени наукового гуртка обговорили актуальні питання стосовно участі курсантів у наукових конкурсах, науково-практичних конференціях на базі ХНУВС та інших ЗВО України, щодо вимог написання, оформлення та представлення наукових робіт до фахових видань України, обов’язкового дотримання стандартів академічної доброчесності в науковій діяльності.

Наприкінці засідання було обговорено та схвалено теми наукових досліджень, заслухані тези доповідей курсантів Онисії Татаренкової «Щодо удосконалення положень закону України «Про Національну поліцію» в частині застосування превентивних поліцейських заходів», Андрія Топчія «Проблемні аспекти правового забезпечення нормотворчої функції органів публічного адміністрування в Україні» та Аліни Котелевець «Шляхи покращення адміністративно-правового механізму взаємодії національної поліції України з населенням на засадах партнерства». Члени наукового гуртка взяли активну участь в обговоренні доповідей.

ВЗГ ХНУВС