У Харківському національному університеті внутрішніх справ у межах Тижня української писемності та мови відбувся І етап ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, організаторами якого стали кафедра українознавства факультету № 2 та кафедра соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6.

Цьогоріч у заході взяли участь 49 курсантів та студентів. Згідно з Положенням про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року № 571, учасники на усіх етапах (університетському, обласному, загальнодержавному) діляться на три категорії: студенти-філологи, студенти-нефілологи й курсанти.

Після роботи професійного журі в складі: проректора університету, професора Михайла Бурдіна, завідувача кафедри соціально-гуманітарних дисциплін, професора Володимира Греченка, завідувача кафедри українознавства, професора Ігоря Чорного, доцентки кафедри українознавства Вікторії Перцевої, старшої викладачки цієї ж кафедри Інни Голопич та старшої викладачки кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Наталії Кобилко було визначено переможців.

Серед курсантів:

І місце – курсантка 1 курсу факультету № 1 Богдана Савчук;

ІІ місце – курсантка 1 курсу факультету № 4 Олександра Козлянська;

ІІІ місце поділили курсантка 1 курсу факультету № 2 Марина Кугай та курсантка 1 курсу факультету № 3 Дар’я Метьолкіна.

Серед студентів:

І місце –студентка 1 курсу Марина Стукалова;

ІІ місце –студентка 1 курсу Ірина Сьома;

ІІІ місце поділили студенти 1 курсу Денис Медяник та Михайло Стратулат.

Дякуємо усім учасникам конкурсу за знання, бажання розвивати творчі здібності й самостверджуватись. Щиро бажаємо переможцям гідно представити наш університет у наступних випробуваннях на обласному й загальнодержавному етапах Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка!

ВЗГ ХНУВС