У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулося розширене засідання Вченої ради, в якому взяли участь начальник ГУНП в Харківській області генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, народний депутат України, член Наглядової ради ХНУВС Олександр Бакумов та президент Національної академії правових наук України Олександр Петришин.

На початку засідання начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко вручив ректору університету Дмитру Швецю Почесну грамоту Харківської обласної державної адміністрації.

Президент Національної академії правових наук України Олександр Петришин вручив члену-кореспонденту Національної академії правових наук України Сергію Гусарову диплом та медаль «Народна шана українським науковцям 1918-2018».

Відзначено завідувача кафедри кримінального права та кримінології факультету № 1 Олексія Литвинова, який отримав перемогу в конкурсі імені академіка Володимира Сташиса у номінації «Кращий організатор у сфері наук кримінально-правового циклу».

Під час наукового зібрання були відзначені працівники, яким присвоєно вчене звання та науковий ступінь:

  - проректору університету, доктору юридичних наук, доценту Анатолію Клочку присвоєно вчене звання професор по кафедрі фундаментальних та юридичних дисциплін;

  - заступнику декана факультету № 4, майору поліції Геннадію Звірянському присуджено науковий ступінь кандидата юридичних наук за спеціальністю кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність.

Також ректор університету полковник поліції Дмитро Швець вручив нагороди працівникам вишу за результатами проведення конкурсу на кращу наукову, науково-технічну та профорієнтаційну продукцію в апараті МВС, територіальних органах, закладах, установах і підприємствах, що належать до сфери управління МВС України у 2020 році.

Відповідно до наказу МВС України «Про оголошення у 2020 році конкурсу на кращу наукову, науково-технічну та профорієнтаційну продукцію в апараті МВС, територіальних органах, закладах, установах і підприємствах, що належать до сфери управління МВС України» переможцями конкурсу є:

номінація «Виробничо-практичні видання (практичні посібники, практичні порадники, методичні посібники, пам’ятки):

Диплом І ступеня – за навчальний посібник «Адміністративне право України. Загальна частина у схемах» (за заг. ред. В.В. Сокуренка)

Диплом отримав Валерій Сокуренко;

номінація «Довідкові видання (енциклопедії, енциклопедичні, мовні, лінгвістичні словники, довідники)»:

Диплом І ступеня – за «Збірник нормативно-правових актів у сфері наукової та науково-технічної діяльності в Україні» (упоряд.: Д.В. Швець, С.М. Бортник, Л.В. Могілевський, О.С. Бакумов, В.В. Чумак, О.О. Хань)

Диплом отримав Олександр Бакумов;

номінація «Підручники»:

Диплом І ступеня – за підручник «Трудове право України» (С.М. Бортник, К.Ю. Мельник, Л.В. Могілевський та ін.),

Диплом отримав Сергій Бортник;

номінація «видання, що містять інформацію з обмеженим доступом»:

Диплом ІІ ступеня – за цикл наукових праць «Оперативно-розшукова парадигма».

Диплом отримав Владислав Шендрик;

номінація «Комп’ютерні програми практичного спрямування»:

Диплом ІІ ступеня – за програму «Лізинг житла для поліцейських»

Диплом отримав Вадим Коршенко;

номінація «Друкована профорієнтаційна продукція»:

Диплом ІІІ ступеня – за профорієнтаційну продукцію

Диплом отримала Регіна Арлаускайте;

номінація «Методики, методичні рекомендації (методичні настанови)»:

Диплом ІІІ ступеня – за «Методичні рекомендації для працівників ювенальної превенції з питань запобігання та профілактики небезпечних розваг дітей, пов’язаних із використанням мережі Інтернет»

Диплом отримала Олена Євдокімова.

Вручаючи нагороди, ректор університету побажав не зупинятися на досягнутому, упевнено йти вперед до нових звершень і перемог.

Захід проведено з дотриманням усіх карантинних вимог.

ВЗГ ХНУВС