Якість освітніх програм є важливим об’єктом співпраці закладу освіти зі стейкхолдерами. Конкурентоспроможність закладу вищої освіти залежить від затребуваності у потенційних вступників освітніх програм, їх якісного наповнення  освітніми компонентами і супроводження в рамках освітнього процесу з метою підготовки фахівців певної спеціальності.

Завідувач кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олена Лук’янихіна взяла участь в онлайн-семінарі «Внутрішнє забезпечення якості вищої освіти: розвиток освітніх програм та їх акредитація», котрий проводився на онлайн-WebEx платформі.

Організатори  заходу: Національний офіс Еразмус+ в Україні (проєкт ЄС) спільно з Сумським державним університетом за участі представників Національної команди експертів з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+ та Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

В рамках семінару докладно розглянуто:

  • нові підходи до внутрішнього забезпечення якості вищої освіти відповідно до ESG та національного законодавства;
  • алгоритм розроблення, перегляду та удосконалення освітніх програм на основі Національної рамки кваліфікацій, стандартів вищої освіти та міжнародних стандартів;
  • забезпечення результатів навчання в освітніх програмах;
  • принципи побудови та розвитку силабусу;
  • підготовка до акредитації освітніх програм і методика її проведення.

За результатами семінару Олена Лук’янихіна на засіданні кафедри соціально-економічних дисциплін поділилася з колегами отриманими знаннями, зокрема, з новими підходами при розробці силабусів.

Також завідувач кафедри проінформувала присутніх про отримані рекомендації і пояснення щодо підготовки освітніх програм до акредитації і власне методики її проведення.

Сумська філія ХНУВС