Доцент кафедри соціології та психології факультету № 6 (права та масових комунікацій) Харківського національного університету внутрішніх справ, кандидат психологічних наук, доцент Юрій Александров та старший викладач кафедри інформаційних технологій та кібербезпеки факультету № 4 (кіберполіції) майор поліції Олексій Рвачов разом із ведучою ток-шоу «Про головне» Оксаною Білецькою у ефірі «Українське радіо. Харків» обговорили питання, пов’язані із підлітковим секстингом.
Під терміном «секстинг» (анг. – sexting) мають на увазі пересилання приватних інтимних фотографій та повідомлень. Це явище набуло поширення у зв’язку із появою телефонів і смартфонів із вбудованими камерами, які мають доступ до мережі Інтернет та з використанням яких можна здійснювати пересилання інтимних фотографії та відеозаписів, а також приватних інтимних повідомлень.
Експерти зазначають, що підлітки та дорослі, які займаються секстингом, можуть стати потерпілими від дій зловмисників, які використовують отримані під час спілкування інтимні фотографії та відеозаписи для шантажу, примушування виконувати певні дії (наприклад, вступити в статевий акт із зловмисником), чи розміщення їх на порносайтах або спеціалізованих ресурсах для педофілів.
Представники університету розповіли радіослухачам, через які психологічні особливості дитина починає займатися секстингом, як розпізнати, що дитина могла стати жертвою цього явища, що робити, коли хтось став потерпілим, яка відповідальність передбачена в Україні за вчинення кримінальних правопорушень пов’язаних із секстингом.
Прослухати аудіозапис передачі «Про головне» за участі представників університету можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=cFPHHICii6Y

ВЗГ ХНУВС