Доцент кафедри кримінального права та кримінології факультету № 6 Вікторія Давиденко спільно з Державним виконавцем Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Індустріальному та Немишлянському районах у місті Харкові Східного міжрегіонального управління юстиції Міністерства юстиції України Вікторією Власик провели бінарне заняття в режимі відеоконференції для студентів денної форми навчання спеціальності «Право» з дисципліни «Кримінально-виконавче право». Тема заняття – порядок та умови виконання кримінальних покарань, які не пов’язані з позбавленням волі.

Вікторія Власик розповіла про особливості виконання такого виду кримінального покарання, як конфіскація майна. Визначила види конфіскації, порядок конфіскації та реалізації конфіскованого майна. Зазначила, що не підлягає конфіскації майно, що належить засудженому на правах приватної власності чи є його часткою у спільній власності, необхідне для засудженого та осіб, які перебувають на його утриманні. Перелік такого майна визначається законодавством України.

Були розглянуті  також питання, які пов’язанні з діяльністю уповноваженого органу з питань пробації.

Вікторія Власик розповіла про свої обов’язки та проблеми, з якими вона стикається при здійсненні функцій державного виконавця на практиці.

ВЗГ ХНУВС