Студенти факультету № 6 ХНУВС – члени наукового гуртка – під керівництвом завідувача кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики Ірини Панової, керівника наукового гуртка доцента кафедри Вікторії Мельник та викладачів кафедри провели чергове засідання «Правове регулювання протидії насильству: національний та міжнародний вимір», присвячене щорічній Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства», мета якої привернути увагу суспільства, особливо молоді до проблеми подолання насильства у світі.

Викладач кафедри Анастасія Холдоєнко зазначила, що людина, яка недостатньо володіє психологічними та психічними закономірностями і механізмами, надзвичайно уразлива до психологічного насильства. Вона не усвідомлює чітко, що саме з нею відбувається в конкретній життєвій ситуації, якщо це ще ускладнюється вектором насильства та агресії. І очевидно, що жертвою маніпуляції може стати практично будь-яка людина. Зазвичай прийнято вважати, що насильство пов’язане з безпосереднім фізичним і матеріальним проявом, визначається як вбивство або погроза. Все це прямі, безсумнівні, грубі форми насильства. Проте разом із ними існує ще насильство, яке проникає в психологічну й інтелектуальну сфери і проявляється непомітно у вигляді маніпуляцій, нав’язувань особистих переконань щодо спотвореної інформації.

За цією темою студенти другого курсу підготували наукові доповіді: Вікторія Родичева – «Адміністративно-правове регулювання реалізації заходів з попередження домашнього насильства в сім’ї», Катерина Лабунець – «Фактори, які впливають на інформаційне насильство».

Засідання було проведено у форматі Google Meet.

ВЗГ ХНУВС