Пандемія коронавірусу вносить суттєві корективи у формат спілкування між людьми. Так у дистанційному режимі за допомогою платформи Zoom відбулася онлайн-зустріч з майбутніми абітурієнтами Харкiвського нацiонального унiверситету внутрiшнiх справ. Основною темою спілкування стали питання, що стосуються особливостей вступу та навчання у поліцейському виші у 2021 році.

На численні запитання майбутніх абітурієнтів, їх батьків, вчителів відповідали: проректор університету доктор юридичних наук, професор Михайло Бурдін, помічник ректора Віктор Слиш, начальник відділу рекрутингу та організації профорієнтаційної роботи старший лейтенант поліції Роман Греков, завідуюча відділенням роботи зі студентами відділу кадрового забезпечення Марина Давидова.

Вони знайомили абітурієнтів з університетом, його історією, освітнім та науковим потенціалом, матеріально-технічною базою. Розповідали про факультети університету, напрями та спеціальності, за якими готують фахівців для підрозділів Національної поліції України, а також, які новації очікують на майбутніх вступників у 2021 році, що необхідно для подачі заяв для реєстрації на навчання на бюджет (державне замовлення). Ознайомили з факультетом № 6, на якому навчаються студенти вишу за кошти юридичних і фізичних осіб, і які спеціальності можна отримати. Зазначили, що для того, щоб краще підготуватися з профільних предметів для здачі ЗНО, в університеті діють підготовчі курси. Працює кафедра військової підготовки, навчання на якій здійснюється за такими військово-обліковими спеціальностями, як «Психологія» та «Організація морально-психологічного забезпечення». Після закінчення випускникам присвоюється військове звання «молодший лейтенант запасу».

У заході взяли участь представники Золочівського, Вовчанського, Борівського, Куп’янського районів, Мереф’янського, Вільхуватського та Нововодолазького  об’єднань територіальних громад, м. Чугуїв. Серед них – учні шкіл та ліцеїв, директори, керівники відділів освіти. Усього понад 700 осіб. На всі запитання учасники зустрічі отримали вичерпні відповіді.

Слід зазначити, що за рішенням керівництва університету такі онлайн-зустрічі відбуватимуться й надалі. З 21 по 24 грудня 2020 року тематичні онлайн-зустрічі будуть проведені представниками факультетів №№ 1, 2, 3, 4 вишу. Майбутні вступники зможуть поставити будь-які запитання щодо вступу на обрану спеціальність.

ВЗГ ХНУВС