Традиційно, у День Святого Миколая, ректор університету зустрічається з курсантами-сиротами та курсантами, чиї батьки загинули, захищаючи незалежність нашої держави під час проведення АТО-ООС. Цього року із Днем Святого Миколая, новорічними та різдвяними святами курсанти приймали привітання від ректора університету Валерія Сокуренка, проректорів вишу Сергія Бортника, Анатолія Клочка, деканів факультетів №№ 1–4 Олександра Музичука, Костянтина Гарбузюка, Анатолія Колотіка і В’ячеслава Маркова.

Керівництво університету постійно тримає на контролі питання соціального захисту та підтримки курсантів. Під час зустрічі обговорюються питання, які виникають у молодих людей у навчанні та життєвих ситуаціях. Звертаючись до молоді, Валерій Васильович зазначив, що сьогодні для них головне – здобути професію, щоб почуватися упевнено у житті, щоб будувати успішну кар’єру, мати щасливу й міцну родину, вірних друзів. «Все залежить від вас, все в ваших руках – не втрачайте час, навчайтеся, рухайтеся вперед, і у вас в житті все буде добре», – наголосив ректор. Він також закликав і після закінчення навчання пам’ятати своїх однокурсників, викладачів, рідний університет, який дав путівку в життя. Генерал підкреслив, що завжди відкритий до спілкування з будь-яких питань, готовий допомогти і доброю порадою, і надати підтримку у важливій справі: «Нехай поруч із вами завжди буде якомога більше людей, які хотіли і могли б вам  допомогти».

З напутніми словами до молоді звернулися також проректори та декани факультетів.

Зі словами подяки за навчання й турботу ректору та усім працівникам вишу від імені курсантів звернулися курсант факультету № 1 Юрій Денисенко та курсант факультету № 4 Єгор Ткаченко.

Святий Миколай разом із творчим колективом художньої самодіяльності університету привітав присутніх зі святом, побажав миру, добра та злагоди і вручив подарунки. Зараз в університеті отримують освіту 36 юнаків і дівчат, що мають статус сиріт, та 6 курсантів, чиї батьки загинули під час проведення АТО-ООС.

ВЗГ ХНУВС