Курсанти факультету № 1 разом із кураторами груп – викладачами кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства Іриною Нечаєвою, Оленою Заворіною та Оленою Мартовицькою – знайомилися з новими виставками університетського музею. Представники кафедри вогневої підготовки передали до музею пам’ятки часів Другої світової та взірці зброї, яка використовувалася на території проведення АТО-ООС. Вони стали основою виставки «Символи незламності та перемоги», приуроченої до Дня Збройних Сил України.

Під час тематичної екскурсії директор музею Андрій Прохоров відзначив особливості цього періоду в історії України, навів маловідомі, але цікаві подробиці щодо створення та використання на фронтах Другої світової фрагментів представленої зброї. Розуміння того, що за кожним предметом виставки стоїть доля конкретної людини, захисника нашої Батьківщини, дозволяє по-іншому подивитися на мовчазний і похмурий «метал війни».

Викладач Ірина Нечаєва під час екскурсії наголосила, що особливістю професії слідчого є вміння бачити за окремими речами причинно-наслідковий зв’язок, а головне – людину у представнику будь-якої професії. Музейні зали створили особливо довірливу атмосферу – кураторами ділилися з курсантами власними думками, емоціями та спостереженнями.

Із зацікавленістю слухали курсанти коментарі доцента кафедри Олени Мартовицької щодо спеціальних видань, присвячених досудовому слідству минулих років і представлених на реконструкції «Робоче місце слідчого» у стаціонарній експозиції музею.

Особливу увагу курсантів викладач Олена Заворіна звернула на матеріали виставки «Європейська інтеграція: курс до кращих стандартів права», зробивши наголос на важливості широкого співробітництва з міжнародними організаціями, що сприяє вдосконаленню вітчизняного правового поля та кримінального процесу зокрема. Привернули увагу курсантів і матеріали виставки «Золотий запас ХНУВС», оновленої До дня ветерана органів внутрішніх справ.

Під час спілкування курсанти згадували на яких тематичних екскурсіях у музеї були раніше та висловили бажання проводити їх частіше. Нові враження від побаченого та почутого формують світогляд майбутнього правоохоронця і відвідування музею – один із традиційних засобів необхідного кожній людині духовного збагачення.

ВЗГ ХНУВС