На виконання наказу Міністерства освіти і науки України «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2020/2021 навчальному році» та з метою пошуку обдарованої курсантської і студентської молоді, створення умов для її творчого зростання, активізації науково-дослідної роботи курсантів та студентів у Харківському національному університеті внутрішніх справ проведено І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «філософія».

Перемогла наукова робота з філософії на тему: «Модель ідеальної держави в філософії Платона», яку виконав студент факультету № 6 Микита Оніпко. Його науковим керівником став доктор філософських наук, професор кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Володимир Шаповал. У роботі проаналізовані такі важливі положення соціально-філософської концепції Платона, як релігійні підстави існування «ідеальної держави»; відсутність змін як необхідна умова стабільності та довговічності держави; станова структура суспільства, де правлять філософи; проблеми власності, шлюбу і сім’ї, а також питання виховання найкращих громадян, що є основою «ідеальної держави».

Наукова робота переможця буде направлена до оргкомітету базового закладу вищої освіти за відповідною спеціальністю для участі у ІІ турі.

ВЗГ ХНУВС