У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся дводенний вебінар на тему «Допит неповнолітніх у кримінальному провадженні». Захід був організований Консультативною місією ЄС в Україні за участі науково-педагогічного складу університету, його відокремлених структурних підрозділів – Сумської філії, Кременчуцького льотного коледжу, представників Національної поліції України, судів, прокуратури, Служби у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, представників відомств/організацій із Києва, Одеси, Львова та Маріуполя.

Мета заходу – сприяти захисту прав дітей у кримінальних провадженнях в Україні. Спікерами виступили: Джулія Коркман – доктор філософії, ад'юнкт-професор юридичної психології, Гельсінський університет, фахівець Центру судової психології для дітей і підлітків, Лійса Ярвілехто – магістр психології з 2008 року, пройшла спеціалізовану підготовку з судової психології у 2019 році та Йонна Турунен – головний детектив-суперінтендант, начальник відділу кримінальних розслідувань Департаменту поліції Гельсінкі, магістр права, Гельсінський університет.

Були розглянуті наступні теми: «Діти і правова система: історичні події та підводні камені», «Кращі практики проведення інтерв’ю з дітьми: Протокол NICHD і його основні принципи», «Перспективи поліцейських розслідувань з огляду на методи інтерв’ювання дітей», «Кращі практики інтерв’ювання дітей: практичні приклади на основі прецедентів», «Тренінг для слідчих інтерв'юерів: важливість постійного зворотного зв'язку і потреба у веденні запису (документуванні) під час досудових інтерв’ю» тощо.

Захід проводився на базі платформи ZOOM (із синхронним перекладом).

ВЗГ ХНУВС