В Юридичній клініці Харківського національного університету внутрішніх справ відбувся тренінг за участі професора кафедри цивільного права та процесу факультету № 6 Володимира Кройтора, присвячений питанням комунікації під час надання безоплатної правової допомоги громадянам.

Захід був проведений для здобувачів вищої освіти ступеня «магістр» спеціальності «Право», які проходять виробничу практику в Юридичній клініці ХНУВС. Керівниця Юридичної клініки доцентка кафедри цивільного права та процесу факультету № 6 Елла Вакулович та кураторка доцентка тієї ж кафедри Тетяна Кириченко розповіли про систему методичних засобів процесу комунікації з відвідувачами.

Особливу увагу було приділено поділу процесу комунікації на дві стадії — інтерв’ювання та консультування. З консультантами був розібраний алгоритм дій під час інтерв’ювання та підготовки консультації. Професор Володимир Кройтор пояснив важливість дотримання норм чинного законодавства та норм професійної етики юриста під час надання правової допомоги громадянам. Консультанти отримали практичне завдання підготувати план проведення прийому відвідувача з урахуванням особливостей діяльності Юридичної клініки.

ВЗГ ХНУВС