29 січня 2021року  Україна відзначила 103 річницю бою під Крутами, який для нашого народу став символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежність.

З нагоди вшанування пам’яті Героїв Крут у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ для курсантської молоді було проведено тематичний захід «Пам’ятаємо про Крути» у Сумському обласному краєзнавчому музеї.

Під час заходу курсанти мали можливість послухати історію про героїчну і, водночас, трагічну подію, яка знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців. Наукові співробітники музею ознайомили курсантів із фотодокументальними свідченнями подвигу студентів і гімназистів, які у січні 1918 р. полягли у важкому бою із загонами більшовиків біля залізничної станції Крути, провели годину пам’яті «Крути навіки у серці моїм» та презентували світлини учасників вікопомного бою, документи про вшанування пам’яті загиблих та інші тематичні матеріали.

Мета заходу, організованого провідними фахівцями Ганною Мітітєл та Сергієм Товстухою, – сучасна молодь повинна знати історію свого народу, своїх героїв, надихатися їх вчинками та брати приклад.

Сумська філія ХНУВС