Доцентка кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ Ірина Василько пройшла онлайн-курс «Основи реформи охорони здоров’я з допомогою еHеаlth» через студію освіти Educational Era та отримала сертифікат, пройшовши успішно тестування.

Цей курс було підготовлено за підтримки Європейського Союзу та його держав-членів Данії, Естонії, Німеччини, Польщі та Швеції.

Навчальний модуль курсу ознайомив учасників із основами реформи системи охорони здоров’я, зокрема, її переходом на нову модель фінансування та нову електронну систему. Пояснив, як побудована електронна система охорони здоров’я і чому варто приєднатися до неї. А також, що таке центральна база даних, медичні інформаційні системи (МІС) та багато іншого.

Розглянуто наступні теми: «Основи реформи eHealth», «Переваги для головних лікарів та лікарів», «Медичні інформаційні системи», «Організація роботи з МІС».

Отримані знання будуть застосовані у рамках навчальних курсів, що викладаються кафедрою правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6.

ВЗГ ХНУВС