Курсанти та студенти перших курсів, працівники Харківського національного університету внутрішніх справ на чолі з проректором вишу Анатолієм Клочком відвідали меморіал та музей Пам’яті і Слави, який знаходиться на території 92-ї окремої механізованої бригади ім. І. Сірка у с. Клугино-Башкирівка Чугуївського району Харківської області.

Курсанти та студенти поклали квіти до пам’ятного знаку Меморіалу Слави, відкритого у травні минулого року, та вшанували пам’ять загиблих воїнів бригади хвилиною мовчання. З гостями частини зустрівся начальник Будинку культури Павло Бендюг.

Екскурсію музеєм для представників університету провів підполковник поліції Артур Батістов. Він розповів про сумні та героїчні сторінки подій, що відбуваються сьогодні на Сході України, ознайомив з бойовим шляхом 92-ї окремої механізованої бригади ім. І. Сірка, найяскравіші та найбільш пам’ятні сторінки героїчних подвигів і перемог якої зберігаються у музеї у фотоматеріалах та особистих речах окремих бійців. Сильні враження справила на молодь кімната Пам’яті та вшанування загиблих воїнів бригади. За православною традицією військовим капеланом частини о. Сергієм було проведено молебень.

В актовій залі Будинку культури курсанти й студенти переглянули документальний фільм про сучасну історію 92-ї окремої механізованої бригади ім. І. Сірка, відвідали спортивну залу й тир, де бажаючі, скориставшись можливістю, зробили кілька пострілів з дрібнокаліберної гвинтівки.

Проректор університету Анатолій Клочко подякував за гостинний прийом та передав до музею екземпляр нової книги Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, присвячену подіям 2014 року, що відкрили нову сторінку героїзму та подвигу українського народу у боротьбі за свободу та незалежність.

ВЗГ ХНУВС