Шановні учасники бойових дій на території інших держав! Шановні ветерани війни в Афганістані, члени сімей воїнів-афганців!

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав – це пам’ятна для всіх нас дата. 32 роки тому завершилося виведення радянських військ з території Афганістану. З усіх сучасних збройних конфліктів афганська війна була однією з найкривавіших і найжорстокіших, тінь якої торкнулася майже кожної української родини. Воїни-афганці назавжди залишаться для нас, сучасних поколінь, прикладом мужності та відваги, взірцем непереможності, сили духу та офіцерської честі.

Більшість із них вижили й повернулися до мирного життя, але багатьом не судилося ступити на рідну землю. Схиляємо голови на знак глибокої вдячності за їх подвиг і витримку.

На жаль, сьогодні наша рідна Україна знаходиться у стані гібридної війни. І цілком закономірно, що саме воїни-афганці у лавах добровольців одними з перших стали на захист рідної землі. Пліч-о-пліч із ними – і правоохоронці, демонструючи героїзм, вірність Присязі та службовому обов’язку. Пишаюся, що разом з ними я брав участь в антитерористичній операції. Не з чуток знаю, що таке війна, яке в неї суворе й жорстоке обличчя, як багато болі й скалічених доль! Скільки сил і витримки потрібно кожному солдату, офіцеру, добровольцю, щоб зберегти спокій, рівновагу і гідно протистояти ворогу. Кожен день війни – це справжні і надзвичайно відверті уроки мужності, які гартують волю, характер та, головне, дають упевненість і непохитну віру в те, що ми обов’язково переможемо, що правда – на нашому боці. Ми  любимо свою Батьківщину і нікому її не віддамо! 

Бажаю усім мирного неба, міцного здоров’я, благополуччя і довгих років життя!

Народний депутат України Олександр БАКУМОВ