До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав старший викладач кафедри іноземних мов Анатолій Коршенко, доцент цієї ж кафедри Валентина Почуєва та лікар-стоматолог медико-санітарної частини університету Володимир Пліс, які безпосередньо брали участь у міжнародних миротворчих місіях в Косово, Ліберії, Афганістані та Східному Тиморі, провели лекційні заняття для курсантів факультету № 1 ХНУВС.

Валентина Почуєва підготувала курсантам першого курсу відеопрезентацію стосовно діяльності українського контингенту Міжнародної поліції ООН в Косово, ознайомила з процесом становлення місії ООН у Косово, її структурою, основними напрямками роботи, а також поділилася з курсантами власним досвідом участі в миротворчій місії.

Анатолій Коршенко спілкувався з курсантами другого курсу, підготувавши для них розповідь про історію участі МВС України в миротворчих операціях ООН. Він також поділився власним досвідом служби у миротворчій місії.

Володимир Пліс провів зустріч із курсантами третього курсу, під час якої розповів про особливості проходження служби в республіці Афганістан з червня 1983 р. по березень 1984 р. – санінструктором окремого розвідувального батальйону 108 мотострілецької дивізії, а з березня 1984 р. по червень 1985 р. – на посаді фельдшера відділення анестезіології і реанімації окремого медико-санітарного батальйону мотострілецької дивізії.

Лектори розповіли про власний досвід участі у військових діях. Курсанти активно ставили запитання з приводу повсякденного життя миротворців.

Лекції були проведені з дотриманням карантинних вимог.

ВЗГ ХНУВС