Бібліотека Харківського національного університету внутрішніх справ продовжує презентацію циклу відеолекцій про історичні події та видатні постаті України. У супроводі фахівців університетської та Харківської обласної бібліотек  першокурсники взяли участь в історичному екскурсі «Перлини часів правління Ярослава Мудрого – Князя Київського».

Ярослав Володимирович (978–1054) – великий князь Київський увійшов в історію, як мудрий правитель і далекоглядний дипломат, який зробив вагомий внесок у культурний та духовний розвиток Київської Русі.

Юнаки і дівчата  виявили щиру зацікавленість до правової спадщини Ярослава Мудрого, насамперед, до укладеного ним першого збірника норм права, яким нормувалося життя тогочасного суспільства.

Саме за часів правління Я. Мудрого було закладено основи вітчизняних традицій в архітектурі, історіографії, образотворчому мистецтві й суспільній думці, книжковій освіченості й монастирському житті, які продовжували розвиватися у східнослов’янських народів протягом усіх наступних століть. За його князювання культура Київської Русі розкрилася в усій повноті й багатстві, а Київ став одним із найбагатолюдніших і найкрасивіших міст Європи.

За словами університетської  молоді – учасників заходу, під час відеолекції  вони почули для себе багато нової та корисної інформації.

 

ВЗГ ХНУВС