Викладачка циклової комісії філологічних дисциплін Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ Світлана Чередник взяла участь у вебінарі «Цифровий відбиток: що про нас говорить наша онлайн-поведінка» проєкту «Всеосвіта».

Спікером вебінару виступила менеджерка навчальної діяльності проєкту stop_sexтинг, дитяча та підліткова психологиня, тренерка, викладачка психологічних дисциплін приватного вищого навчального закладу «Університет Короля Данила», співорганізаторка навчальних та психологічних конференцій Аліна Касілова.

Спікерка надала актуальну інформацію щодо явища цифрового відбитка. Вона пояснила, як розвинути первинні навички критичного мислення в онлайн-просторі та онлайн-поведінці, у тому числі захисті персональних даних. Цифровий відбиток – це кожна наша дія в Інтернеті: обрання сайтів, покупка товарів, перегляд фільмів, користування програмами. Завдяки цьому онлайн-алгоритми знають про користувачів абсолютно все – починаючи від вподобань і завершуючи персональними даними, які зловмисники використовують для досягнення власних цілей: різних афер, грошових махінацій та ін.

Отримані знання будуть використані викладачкою під час навчального процесу в коледжі.

КЛК ХНУВС