Учасники Школи наукового лідерства факультету № 1 взяли участь в українсько-азербайджанській онлайн-конференції на тему «Ходжалинська трагедія – трагедія для всього людства», організатором якої виступив Бакинський Міжнародний центр мультикультуралізму. Конференцію відкрив директор Міжнародного центру мультикультуралізму Реван Гасанов. У своєму виступі він зазначив, що Ходжалинська трагедія є одним з найжахливіших злочинів кінця ХХ століття. Другий секретар посольства Азербайджану в Україні Самір Аллахвердієв оцінив цей злочин з точки зору міжнародного права, а також розповів про виконану азербайджанськими дипломатами роботу, спрямовану на інформування міжнародної спільноти про скоєний злочин. .

На заході також виступили кандидат історичних наук, доцент кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олег Купчик, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Національної бібліотеки України ім. В. І. Вернадського Національної Академії наук України Олександр Дудник, кандидат історичних наук Володимир Омельчук. У своїх виступах вони наголосили, що Україна завжди на офіційному рівні підтримувала Азербайджан і засуджувала злочини проти азербайджанського народу.

Модератором конференції виступила представник БМЦМ в Україні Марина Гончарук.

У конференції взяли участь історики, викладачі та студенти Харківського національного університету внутрішніх справ, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського національного університету культури і мистецтв, Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського, Київського університету культури, Західноукраїнського національного університету, Полтавського університету економіки і торгівлі.

ВЗГ ХНУВС