Леся Українка – геніальна дочка українського народу, краса і гордість нації, духовний вождь української інтелігенції. Вшановуючи творчість поетеси, у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ ралізовано низку культурно-мистецьких та просвітницьких проєктів.

У поетичному флешмобі «Вона в віки майбутні йти повинна» взяли участь здобувачі вищої освіти першого курсу. Вони декламували вірші поетеси «Надія», «Конвалія», «Хто сказав, що я слабка», «Вечірня година», «Як я дитиною була», уривки із «Лісової пісні» та ін., в яких оспівані кохання, Батьківщина, незламність духу, природа. Оформлено стенд «Сторінки історії» інформаційно-просвітницьким матеріалом «Лесине слово у вічність». Творчість та цікаві факти з життя Лесі Українки обговорили студенти 2 курсу після перегляду документального відеоролика «Миті яскравого життя».

Протягом навчального року будуть також проводитися тематичні виховні години та літературні вечори, екскурсії до музею-садиби Лесі Українки, що знаходиться у селі Косівщина, та до Сумського Національного академічного театру драми та музичної комедії імені М. Щепкіна для перегляду вистави-феєрії за твором Лесі Українки  «Лісова пісня».

ВЗГ ХНУВС