Професор кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Наталія Горобець та доцент кафедри юридичних дисциплін Яна Садикова провели практичне заняття з дисципліни «Цивільне право та процес» для курсантів 2 курсу у форматі workshop на тему «Лексико-словотвірні інновації в приватному праві». 

Термін не лише фіксує інформацію, але також є засобом передачі, породження знань у процесі професійного спілкування. Мовна культура сучасних українських правників та правоохоронців формується з українських, латинських та іншомовних термінів. Раніше можна було вивчити щось і використовувати все життя, а сьогодні фахівець повинен постійно оновлювати свої знання внаслідок глобалізаційних та інноваційних процесів у державі та світі. 

Формат workshop дозволив курсантам отримати динамічні знання у процесі запам’ятовування через осмислення. Курсантів було розділено на групи, кожна з яких отримала для аналізу новий та широковживаний донедавна чи аналоговий термін. Мета заходу – популяризувати новітню приватноправову термінологію в освітньому процесі.

ВЗГ ХНУВС