Викладачем циклової комісії технічного обслуговування авіаційної техніки, спеціалістом вищої категорії Тетяною Козловською за участі головного спеціаліста відділу екологічної безпеки виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області Лариси Машиної для курсантів першого курсу було проведено бінарне заняття з навчальної дисципліни «Хімія» за темою «Оксиди неметалічних елементів, їх уміст в атмосфері. Екологічні проблеми людства».

Курсанти ознайомилися з екологічною ситуацією в м. Кременчук і Кременчуцькому районі, зі шляхами забруднення атмосферного повітря, ґрунтів оксидами неметалічних елементів, джерелами їх утворення, можливими наслідками негативного впливу на здоров’я мешканців Кременчука і прилеглих населених пунктів.

Лариса Машина розповіла про промислові підприємства міста, методи екологічної оцінки їх діяльності, об’єкти природно-заповідного фонду у м. Кременчук, історію їх створення, про проблеми утворення значної кількості побутових відходів, необхідність їх сортування, про шляхи підвищення екологічної культури мешканців та запросила до співучасті у різноманітних екологічних заходах.

Наприкінці заняття Лариса Машина відповіла на численні запитання курсантів стосовно переліку хімічних речовин, які можуть надходити від підприємств до атмосферного повітря м. Кременчук.

У бінарному занятті також взяла участь викладач вищої категорії циклової комісії технічного обслуговування авіаційної техніки Валентина Сиволожська.

КЛК ХНУВС