Доцент кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС, кандидат історичних наук, доцент Леся Гончаренко та старший викладач кафедри юридичних дисциплін Віктор Кисельов провели з вихованцями Сумського територіального відділення Малої академії наук України практичне заняття з криміналістики.

Віктор Кисельов ознайомив юних науковців з особливостями криміналістичного дослідження папілярних ліній (дактилоскопією). Школярі отримали можливість здійснити копіювання відбитків рук з нанесенням спеціального порошку магнітним пензлем на поверхню, дізналися  про способи виявлення слідів на місці злочину та виготовлення зліпків різних предметів.

Ознайомили вихованців МАНУ і з криміналістичним набором «Антихабар». Хлопцям і дівчатам було продемонстровано роботу невидимих люмінесцентних барвників, які використовують для позначки купюр або документів для виявлення осіб, причетних до скоєння злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України щодо одержання неправомірної вигоди або підробки документів.

Учні отримали чимало корисної інформації та позитивних вражень. Деякі пообіцяли, що після отримання загальної середньої освіти обов’язково вступатимуть до Сумської філії ХНУВС.

Сумська філія ХНУВС