Для здобувачів вищої освіти, які у 2021 році завершують навчання в університеті за освітньо-професійною програмою «Психологія» (психолог ювенальної превенції), доцентом кафедри педагогіки та психології факультету № 3 Вікторією Доценко було проведено перший з трьох запланованих семінар-тренінгів «Академічна доброчесність здобувачів вищої освіти».

Мета заходу – сформувати мотивації неухильного дотримання доброчесності для забезпечення ефективності навчальної і дослідницької діяльності здобувачів вищої освіти, розвинути навички якісного академічного письма.

Під час семінар-тренінгу учасниками були розглянуті такі питання: академічна доброчесність, як чинник якості освіти; принципи академічної доброчесності; сутність основних видів порушень академічної доброчесності; правила цитування і посилання на джерело інформації.

Семінар-тренінг складався з двох частин – теоретичної та практичної. Під час вивчення теорії учасники дізналися про розвиток академічної доброчесності в Харківському національному університеті внутрішніх справ, зокрема познайомилися з Положенням про академічну доброчесність в ХНУВС, що є у відкритому доступі на головному сайті університету http://univd.edu.ua/files/generaldocs/academic_integrity_provisions.pdf. Під час практичних занять майбутні психологи працювали у малих групах, робили презентації, дискутували тощо.

Наразі четвертокурсники працюють над написанням бакалаврських робіт і підхід до формування власних наукових здобутків на принципах академічної доброчесності стане запорукою їхньої якісної освіти.

ВЗГ ХНУВС