Сучасна освітня ситуація в суспільстві вимагає оновлення багатьох сторін педагогічної діяльності, обумовлює необхідність впровадження інноваційних технологій, активних форм і методів навчання. Це стимулює викладачів до пошуку таких шляхів, серед яких значне місце займають бінарні заняття.

Для студентів факультету № 6 спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Харківського національного університету внутрішніх справ професором кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 доктором економічних наук Іриною Сєвідовою за участі провідних фахівців з профорієнтації Харківського міського центру зайнятості Сніжаною Росляковою та Анною Ромасько було проведено бінарне заняття на тему: «Не маєте досвіду – покажіть мотивацію».

Бінарне заняття мало інформаційний і частково пошуковий характер, чітку структуру, логічну та системну подачу матеріалу. У процесі бесіди між учасниками було опрацьовано низку ситуаційних завдань, на яких студенти малювали колесо життєвого балансу, оцінювали стан важливих частин життя та пропонували, як краще їх удосконалити.

Бінарне заняття відвідали заступник декана факультету № 6 Сергій Загородній та завідувач кафедри правового забезпечення господарської діяльності Ольга Гетманець які зазначили, що проведення таких занять дозволяє студентам глибше ознайомитися з навчальним матеріалом, максимально наблизити аудиторне навчання до практичної професійної діяльності, забезпечити міждисциплінарні зв’язки, підвищити рівень засвоєння матеріалу, формувати цілісні знання й уміння використовувати їх у практичній діяльності, активізувати процес навчання та досягти високої активності в групі.

Наприкінці заняття Сніжана Рослякова та Анна Ромасько побажали студентам сумлінно навчатися для здобуття теоретичної основи, запропонували пройти безкоштовне тестування щодо оцінки своїх сильних сторін, запросили відвідати семінари та проекти, що проходять на базі Харківського міського центру зайнятості, та звертатися за будь-якою допомогою.

ВЗГ ХНУВС