Представники Харківського національного університету внутрішніх справ та його відокремленого структурного підрозділу – Сумської філії взяли участь в онлайн-семінарі на тему «Вишеградська четвірка як приклад регіонального співробітництва», що відбувся з нагоди 30-річчя заснування Вишеградської групи. Онлайн-семінар був організований Генеральним консульством Республіки Польща у Харкові спільно з Харківською міською радою.

Захід відкрили представники Харківської міської ради, які побажали учасникам заходу плідної роботи та конструктивного діалогу. Основними спікерами семінару виступили: Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Пьотр Стаханчик, керівник Вишеградської групи Інституту Центральної Європи Агата Татаренко, заступник виконавчого директора Вишеградського фонду Мар’яна Неупауерова, директор Центру міжнародного співробітництва міста Любліна (Республіка Польща) Кшиштоф Становський. Вони розповіли про історію виникнення та розвиток Вишеградської групи, про країни, які входять до її складу, висвітлили мету створення Вишеградської четвірки та зазначили, що така форма співпраці стала не лише одним із символів нової об’єднаної Європи, а й прикладом ефективного формату регіонального співробітництва в рамках Європейського Союзу.

Присутніх також ознайомили з діяльністю Міжнародного Вишеградського фонду, який фінансує стипендії та підтримує реалізацію проєктів неурядових організацій та результатами його діяльності. Спікери навели приклади регіонального співробітництва у Центральній та Східній Європі, розглянули вплив пандемії COVID-19 на існуючі форми співпраці.

Під час онлайн-семінару учасники ставили багато актуальних запитань доповідачам, на які отримали змістові відповіді, а також обговорили можливі напрями співробітництва між Україною та країнами Вишеградської четвірки.

ВЗГ ХНУВС