Представниці Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ – відповідальна з гендерних питань кандидатка економічних наук Марина Петченко та інспектор наукового відділу Наталія Довбиш взяли участь у тренінгу з лідерства.

У заході обговорювалися питання щодо виявлення, розвинення та закріплення навичок в таких сферах життя: лідерство, яке об’єднає громаду; забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків; ґендер та ґендерне бюджетування; методика визначення ознак корупції тощо. Організатором заходу виступила мобільна школа жіночого антикорупційного активізму «АнтиКа» ГО «Кременчуцький антикорупційний центр» за грантової підтримки Європейського фонду за демократію (ЄФД). Проєкт направлений на розуміння громадськістю переваг політичної участі жінок у процесі прийняття рішень на всіх рівнях державної влади, а також можливості застосування антикорупційних механізмів щодо розбудови міжсекторальних мереж жінок-лідерок, з метою забезпечення сталого розвитку.

Ініціатива участі у заході реалізувалася в рамках роботи у напрямку одного із пріоритетних наукових досліджень коледжу «Питання гендерної стереотипізації українського суспільства в умовах децентралізації». За допомогою отриманих знань та навичок планується реалізація циклу заходів з гендерних питань. До них на базі коледжу будуть залучені здобувачі освіти, а також – налагоджена співпраця з представниками Мобільної школи жіночого антикорупційного активізму «АнтиКа».

КЛК ХНУВС