Завідувачка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олена Лук’янихіна взяла участь у кількох вебінарах. Перший – «Техніки деескалації конфліктних ситуацій для поліції». Його організаторами стали відділ міжнародного співробітництва ХНУВС у взаємодії з Регіональним  представництвом  Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) у Харкові. Спікер заходу – радник з питань верховенства права Регіонального представництва КМЄС у Харкові Саєр Аммар на прикладі кейсів розглянув можливі і найефективніші способи розв’язання конфліктних ситуацій, що виникають під час виконання службових обов’язків у працівників поліції. Учасники вебінару долучалися до обговорення методів реагування на ситуації, розглянуті у представлених завданнях, й пропонували власні способи вирішення конфліктних ситуацій.

Ще один вебінар – «Сучасні тренди в економіці та роль бізнес освіти» – побудований за матеріалами «Давоського порядку денного». Його організаторами стали – Українська асоціація розвитку менеджмент та бізнес освіти та Київський інститут бізнесу та технологій.

Спікери заходу: Світлана Ковальчук, виконавча директорка Yalta European Strategy; Олена Никифорук, завідуюча відділом розвитку виробничої інфраструктури Інституту економіки та прогнозування НАН України; Всеволод Яковлев, Dr. Science Skolkovo; Юрій Єхануров – прем’єр-міністр України (2005–2006 рр.), Іма Хренова-Шимкіна, заступник директора проекту GIZ «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні» та інші. Мета вебінару – поширення інформації про нові світові тренди та ризики в економіці, коригування освітніх програм у варіативній частині та зміцнення світоглядних позицій викладачів університетів.

Сумська філія ХНУВС