На кафедрі соціології та психології факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка за темою «Робота психолога в «зеленій кімнаті»».

«Зелена кімната» – це спеціально організована система заходів, що має на меті забезпечення законності та гуманності в роботі з дітьми, які постраждали від насильства (зокрема сексуального), є свідками насильства або самі є причетними до протиправних дій.

Фахівці-психологи «зеленої кімнати» - керівниця наукового гуртка доцент кафедри соціології та психології Олена Шахова та доцент кафедри Катерина Маннапова – ознайомили майбутніх психологів з особливостями роботи з такими дітьми. Вони наголосили, що основна мета роботи в «зеленій кімнаті» – це запобігання повторній травматизації психіки дитини під час слідчих та процесуальних дій. Для цього використовується відповідне технічне оснащення, що дозволяє коректно вести відеозапис допиту та в подальшому використовувати його для ведення слідства без здійснення повторних допитів, застосовуються спеціальні методики для створення психологічно комфортної атмосфери для опитуваної дитини.

Студенти також ознайомились із психодіагностичним комплексом методик для оцінки наслідків насильства у дітей.

ВЗГ ХНУВС