Фахівці відділу міжнародного співробітництва Харківського національного університету внутрішніх справ Інна Савіна та Альона Риндич спільно з професором кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Андрієм Войціховським провели для курсантів 2 курсу факультету № 1 ознайомче заняття до Дня створення НАТО, що відзначається 4 квітня.

Саме в цей день, у 1949 році, у Вашингтоні представниками 12 країн був підписаний Північноатлантичний договір, на підставі якого було засновано Організацію Північноатлантичного договору – міжнародну військово-політичну організацію.

Під час заходу обговорювалися питання, пов'язані з історією створення НАТО, розглядалися також головна мета, роль та завдання Альянсу, країн, що є членами Північноатлантичного договору. Розкрито було структуру організації та її бюджетування. Значну увага було приділено розгалуженій системі партнерств та праву держав на вихід з Альянсу, історії особливого партнерства України та НАТО, а також основним напрямам співробітництва.

ВЗГ ХНУВС