16 квітня, у рамках заходів з відзначення 35-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС, кафедрами теорії та історії держави і права факультету № 1 та українознавства факультету № 2 було організовано та проведено міжкафедральний круглий стіл, який відбувався у дистанційному форматі.

У роботі круглого столу взяли участь члени науково-педагогічних колективів кафедр і курсанти 1–3 курсів цих факультетів. У наукових доповідях виступаючих під час заходу піднімалися різнопланові питання, пов’язані безпосередньо з Чорнобильською катастрофою та її трагічними наслідками для України, а також екологічними проблемами, викликаними впливом антропогенного фактору та інші. Зокрема, доповідачі наголосили на врегулюванні правового статусу ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС у межах сучасного українського законодавства, відзначили руйнівні наслідки атомного бомбардування Хіросіми та Нагасакі, сучасних війн для екосистем країн, відзначили особливості ліквідації наслідків аварії на АЕС «Фукусіма-1» тощо.

Серед найбільш активних учасників круглого столу – курсанти факультету № 2 Олег Биков, Дарина Заврічко, Тарас Литовченко, Сергій Хара, Софія Косенко, курсанти факультету № 1 Олена Єлісєєва та Кристина Коваль.

ВЗГ ХНУВС