Представники кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Юлія Кириченко, Олексій Шуміло та члени студентського наукового гуртка кафедри, які навчаються на факультеті № 6, Єгор Кириченко та Аліна Звягінцева взяли участь у роботі круглого столу на тему «Правове забезпечення захисту довкілля з урахуванням наслідків аварії на ЧАЕС». Захід відбувся в режимі онлайн на базі Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця і був присвячений 35-й річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Під час круглого столу були розглянуті актуальні питання правового регулювання захисту довкілля, здійснення заходів із підвищення екологічної безпеки на території зони відчуження, проблеми радіаційного захисту, безпеки та системи контролю з урахуванням наслідків аварії на ЧАЕС, яка є найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічними збитками.

За результатами круглого столу її учасниками були прийнятіпропозиції щодо вдосконалення чинного законодавства України та практики його застосування з питань забезпечення захисту довкілля внаслідок аварії на ЧАЕС.

ВЗГ ХНУВС