Відбулося засідання наукового гуртка кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 ХНУВС в онлайн форматі. Зустріч була присвячена темі «Організація роботи органів юстиції». У роботі взяли участь студенти та представники науково-викладацького складу кафедри.

Завідувачка кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики Ірина Панова акцентувала увагу учасників на те, що діяльність органів Міністерства юстиції направлена на забезпечення охорони прав і законних інтересів державних та громадських організацій і громадян, організації роботи судів, систематизації і підготовки пропозицій щодо кодифікації законодавства тощо. Сьогодні українська юстиція стала важливим чинником розбудови незалежної, демократичної і правової держави. Вплив представників юридичної професії на політичні та соціально-економічні процеси у суспільстві, на реалізацію завдань сучасного етапу державотворення і правотворення в Україні важко переоцінити. Саме від правників значною мірою залежить успішне формування національного правового поля.

Керівник наукового гуртка, доцент кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики Вікторія Мельник нагадала про нещодавнє відзначення 35-ої річниці аварії на Чорнобильської АЕС. Учасникам наукового гуртка розповіли про ті події, які змінили життя багатьох. Ця катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, яка понесла велику кількість жертв та людей, які втратили своє здоров’я і колосальні економічні збитки.

Учасниками наукового гуртка були підготовлені та обговорені кілька доповідей. Зокрема, студентки підготували доповіді: Вікторія Родичева на тему «Адміністративна відповідальність неповнолітніх», Софія Безугла – «Відповідальність державних службовців за вчинення корупційних діянь», Катерина Лабунець – «Загальна характеристика організації органів юстиції», Анна Шевченко – «Органи юстиції» та Світлана Полхова – «Діяльність окремих органів юстиції».

ВЗГ ХНУВС