Офіс Ради Європи в Україні реалізує проєкт «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні». Проєкт спрямований на підтримку представників органів державної влади та фахівців громадянського суспільства, займаються питаннями запобігання та захисту дітей від насильства, зокрема сексуальної експлуатації та насильства, у тому числі в цифровому середовищі.

У межах реалізації проєкту Офісом Ради Європи в Україні було залучено міжнародних та національних експертів з метою підготовки Методичних рекомендацій щодо опитування дітей в межах розслідувань. Методичні рекомендації розроблені відповідно до Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства (Лансаротська конвенція) та розраховані на представників Національної поліції, соціальної сфери та системи освіти, психологів та всіх суб’єктів, які долучені до процесу опитування дітей відповідно до національного законодавства.

Доценти кафедри соціології та психології факультету № 6 фахівці-психологи «Зеленої кімнати» ХНУВС Олена Шахова та Катерина Маннапова взяли участь в онлайн-зустрічі з нагоди презентації Методичних рекомендацій щодо опитування дітей в межах розслідувань, підготовлених Радою Європи. У зустрічі взяли участь представники і представниці міністерств Кабінету Міністрів України, Офісу Генерального прокурора, Національної поліції України, Уповноваженого Президента України з прав дитини, Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, а також судової гілки влади, представництва міжнародних організацій в Україні, організацій громадянського суспільства, експертного і наукового співтовариства та інші зацікавлені особи.

Методичні рекомендації щодо опитування дітей в межах розслідувань будуть враховано під час роботи психологів у «Зеленій кімнаті» ХНУВС.

ВЗГ ХНУВС