Слідчим управлінням ГУНП в Харківській області проведено курси підвищення кваліфікації для інспекторів-криміналістів. За запрошенням начальника відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління підполковника поліції Богдана Бурбели представники педагогічного складу кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ старший викладач кафедри Тетяна Безсонна та доцент кафедри Василь Корнієнкопровели заняття на курсах.

Програма курсів була цікавою та насиченою. Протягом трьох днів представники університету разом із досвідченими працівниками слідчого управління ГУНП в Харківській області проводили тренінг-семінари та консультації з актуальних практичних питань правового та техніко-криміналістичного супроводження кримінальних розслідувань. Зокрема, було розглянуто теми: процесуальні та тактичні особливості участі спеціалістів під час проведення окремих слідчих дій, сучасні методи криміналістичної фото- та відеозйомки, дослідження зброї та боєприпасів, знайдених на місці події, моделювання дій злочинця на місці вчинення кримінального правопорушення та ін.

Присутні інспектори-криміналісти взяли активну участь у дискусіях щодо типових недоліків і помилок, які виникають під час огляду місця події, фіксації його результатів та поводження з речовими доказами.

Заняття проходили в атмосфері активної участі та плідної співпраці. Такі зустрічі дуже важливі і для науково-педагогічного складу вишу, оскільки дозволяють отримати запит на активізацію наукових пошуків у розв’язанні проблемних питань практики криміналістичного забезпечення у протидії злочинності.

ВЗГ ХНУВС