Завідувач кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Надія Демиденко взяла участь у регіональній конференції «Краєзнавчі діалоги: Сумщина у сув’язі тисячоліть», яка відбулася у межах відзначення 30-річчя незалежності України. У ній конференції, організованій Сумським інститутом післядипломної педагогічної освіти, взяли участь науковці та освітяни з Києва, у тому числі й співробітники Міністерства освіти та науки України, а також історики та краєзнавці з усіх регіонів Сумщини.

Представниця Сумської філії ХНУВС виступила на пленарному  засіданні  з доповіддю про діяльність земляка з Роменщини Климента Квітку (1880–1953) – видатного етнографа та педагога.

На конференції також обговорювалися теоретико-методологічні питання освітньо-краєзнавчої діяльності, використання краєзнавчих ресурсів у формуванні національних цінностей у молоді та ін. Зараз значно зростає інтерес суспільства до регіональної історії, адже саме вона відкриває об’єктивну інформацію про історію, культуру рідної землі, впливає на формування почуття гордості за свій рідний край, що є невід’ємною частиною незалежної України.

ВЗГ ХНУВС