До Всесвітнього дня охорони праці, який в Україні відзначають 28 квітня як День охорони праці, для студентів 1 курсу Сумської філії ХНУВС було проведено бінарне заняття з дисципліни «Безпека життєдіяльності та охорона праці» за участі Ірини Колесник – головного державного інспектора відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв'язку Управління Держпраці у Сумській області та головного спеціаліста сектору юридичного забезпечення  цього ж управління Юлії Мельник.

Ініціатором зустрічі стала завідувач кафедри Олена Лук'янихіна, яка акцентувала увагу присутніх на актуальності зустрічі майбутніх правоохоронців із фахівцями з охорони праці. Ірина Колесник представила власну презентацію і розповіла про структуру і напрями роботи управління Держпраці в Сумській області, про функції інспекторів з охорони праці, їх повноваження і відповідальність.

Юлія Мельник зупинилася на питаннях відповідальності керівників і працівників підприємств, організацій та установ, розмірах штрафів за порушення, виявлені у процесі перевірок інспекторами Держпраці. Особливо зацікавили студентів випадки спільної роботи представників правоохоронних органів та інспекторів Державного управління з питань праці.

Гості наголосили на необхідності виховання у працівників усіх галузей економіки культури безпеки життєдіяльності та охорони праці і дотриманні відповідного законодавства. Вони також зазначили, що державний нагляд і контроль за охороною праці мають на меті удосконалення систем забезпечення гідних умов праці на підприємствах, організаціях і установах, сприяють поширенню кращих практик щодо створення таких умов.

Заняття проведено у режимі відеоконференції на платформі для відеозустрічей Zoom.

Сумська філія ХНУВС