З 4 по 6 травня у Харкові проходив чемпіонат ФСТ «Динамо» України з боротьби самбо за програмою комплексних змагань «Динаміада-2021». Учасниками заходу стали 12 збірних команд закладів вищої освіти, що належать до сфери управління МВС, діяльність яких спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра внутрішніх справ України. За результатами змагань збірна команда Харківського національного університету внутрішніх справ посіла І загальнокомандне місце, отримавши Кубок та Диплом І ступеню, ІІ місце посіла команда Національного університету цивільного захисту України, ІІІ місце – команда Донецького юридичного інституту МВС України.

Спортсменів привітав ректор університету генерал поліції 3 рангу Валерій Сокуренко. «Для нас «Динаміада» – це наші олімпійські ігри. Цього разу представники усіх закладів вищої освіти системи МВС зустрілися на харківській землі, і дуже приємно, що переможцями стали спортсмени Харківського національного університету внутрішніх справ. Спортивні перемоги важливі для правоохоронця, для його подальшої служби. Він повинен вміти захистити не тільки себе, але й громадян, які цього потребують. Настрій у нас святковий. Ми пишаємося, що здобули І місце у цій нелегкій, але чесній боротьбі». Ректор також зазначив, що усі спортсмени будуть заохочені й керівництвом університету.

Валерій Сокуренко висловив вдячність ФСТ «Динамо» України за належне забезпечення змагань, високий рівень їх організації та суддівства. 

У заході взяли участь проректор університету полковник поліції Сергій Бортник та декан факультету № 3 підполковник поліції Олександр Моргунов.

В особистому заліку спортсмени ХНУВС посіли такі місця:

у ваговій категорії до 58 кг:

  • курсант 1 курсу факультету № 1 Георгій Івченко – ІІ місце;

 у ваговій категорії до 64 кг:

  • курсант 3 курсу факультету № 1 Єгор Рева – ІІІ місце;

у ваговій категорії до 71 кг:

  • курсант 1 курсу факультету № 2 Микола Сидор – І місце;
  • курсант 1 курсу факультету № 2 Василь Сидор – ІІІ місце;

 у ваговій категорії до79 кг:

  • курсант 1 курсу факультету № 4 Богдан Коробейніков – ІІ місце;

 у ваговій категорії до 88 кг:

  • курсант 3 факультету № 1 Даніз Рашидов – V місце;
  • курсант 2 курсу факультету № 1 Ілля Петраков – ІІ місце;

 у ваговій категорії +98 кг:

  • курсант 2 курсу факультету № 1 Денис Смірнов – ІІІ місце.

Усі спортсмени нагороджені медалями та дипломами відповідних ступенів.

ВЗГ ХНУВС