Представники науково-педагогічного складу кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 та кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 взяли участь у вебінарі «Рух за рівність в Україні та світі на прикладі феміністичного та ЛГБТ-рухів», який проводився громадською організацією «Вектор прав людини» (Україна) у партнерстві з ГО «Світ толерантності» (Грузія) та ГО «Простір вільних ініціатив» (Україна) в межах проєкту «У пошуках прав людини» за підтримки фундації Будинків прав людини та фінансової підтримки Європейського Союзу.

Спікеркою вебінару стала Тамара Марценюк – кандидатка соціологічних наук, доцентка кафедри соціології Києво-Могилянської академії, гендерна експертка Української Гельсінської спілки з прав людини, гостьова дослідниця за програмою ім. Фулбрайта у Колумбійському університеті (США, 2017-2018).

Під час проведення вебінару учасники розглянули низку питань, що стосуються гендерної рівності, зокрема, передумов виникнення та етапів розвитку руху за рівність у світі; розмаїття і класифікації руху за рівність на прикладі фемінізму; взаємозв’язку різних соціальних нерівностей (гендерної, СОГІ, расової тощо). Також були наведені приклади сучасних проєктів за рівні права і можливості в Україні, приміром, феміністичних і ЛГБТ.

Після завершенню вебінару його учасники оримали матеріали вебінару та сертифікати. Набуті знання будуть використані в освітньому процесі.

ВЗГ ХНУВС