Завідувачка кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Ольга Гетманець пройшла наукове онлайн-стажування для освітян «Академічна доброчесність», організоване українсько-польською фундацією «Інститут Міжнародної Академічної і Наукової Співпраці» (IIASC) на базі Вищого Семінаріуму Духовного університету UKSW (Варшава).

Мета стажування – ознайомлення з європейськими підходами щодо питання наукового плагіату та популяризації академічної доброчесності, а також підвищення кваліфікації освітян і поглиблення співпраці в академічній та науковій галузі між Україною та Польщею.

Онлайн-стажування складалося з трьох етапів:

  1. Самостійно опрацьовано основні питання: поняття академічної доброчесності та переваги доброчесної поведінки; види порушень академічної доброчесності, способи їх ідентифікації; методи навчання здобувачів освіти академічному письму та академічній доброчесності.
  2. Участь у круглому столі спільно з колегами Польщі: розглянуто навчальні презентації та консультації з міжнародними експертами щодо академічної доброчесності.
  3. Самостійне дослідження, написання та захист наукового есе на тему «Значення принципу академічної доброчесності для осіб, що навчаються у закладах вищої освіти».

По закінченню стажування отримано сертифікат (у загальній кількості 180 годин/6 кредитів ECTS). Наукове стажування містило багато корисного матеріалу, дало можливість знайомства та обміну досвідом із викладачами інших вишів.

ВЗГ ХНУВС