Відбулося засідання наукового гуртка кафедри українознавства факультету № 2 Харківського національного університету внутрішніх справ з нагоди 150-річчя від дня народження геніального майстра психологічної новели Василя Стефаника.

Під час проведення круглого столу «Василь Стефаник: історія і сучасність» курсанти виступили з доповідями, серед яких: «Життєвий і творчий шлях В. Стефаника», «Мовностилістичні особливості новел В. Стефаника», «В. Стефаник та українська культура», «Твори В. Стефаника в перекладах Вацлава Морачевського», «Тема еміграції у творчості В. Стефаника». Учасники активно й з інтересом обговорили різноманітні аспекти біографії, творчості й культурно-громадської діяльності видатного українського письменника, запропонували власні концепції сучасного прочитання його творів.

Сприятлива атмосфера та зручна форма спілкування, що панувала серед присутніх, надихнула на подальший розвиток тематики. Сподіваємось, що розпочаті наукові розвідки будуть продовжені й курсанти надалі працюватимуть над науковими темами кафедри українознавства.

ВЗГ ХНУВС