У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбулося розширене засідання наукового гуртка «Veritas», присвячене 150-річчю від дня народження видатного українського письменника, неперевершеного майстра соціально-психологічної прози, новатора модерністської техніки письма, новеліста, тонкого спостерігача людської душі, гуманіста і просвітителя Василя Семеновича Стефаника.

На заході з доповідями виступили члени наукового гуртка Євгенія Коваленко, Анна Мартиненко, Юлія Герасименко, Юлія Ніштенко, які розповіли про життєвий шлях митця, особливості його літературної творчості, про активну громадську та політичну діяльність, адже Василь Стефаник понад десять років був депутатом Австрійського парламенту, де активно захищав права селян свого краю.

Співробітник бібліотеки Любов Троян зробила огляд творів письменника, які зберігаються у фондах бібліотеки Сумської філії, акцентувавши увагу на літературному дайджесті під назвою «Василь Стефаник – літописець долі народної», який працівники бібліотеки підготували до ювілею письменника.

Завідувачка кафедри гуманітарних дисциплін Надія Демиденко зазначила, що Василя Стефаника все життя не полишало бажання «сказати людям щось таке сильне і гарне, що такого їм ніхто не сказав ще». І на його долю випало найбільше для художника щастя — він сказав те, що хотів, і сказав так, як хотів.

Сумська філія ХНУВС