До Дня народження льотчика-космонавта Олексія Леонова (30 травня 1934 – 11 жовтня 2019 рр.). Олексій Леонов льотчик-космонавт, перша людина, яка вийшла у відкритий космос – випускник Кременчуцького льотного коледжу. Олексій з малку проявляв художній талант. Мріяв вступати до Рижзької академії художеств, але не мав коштів для життя у Ризі.

За комсомольським набором він потрапив у 10-у Військову авіаційну школу первинного навчання льотчиків в Кременчуці, в якій навчався у 1953-1955 роках. А вже у березні 1965 року разом з Павлом Беляєвим на космічному кораблі «Восход - 2» здійснив перший в історії космонавтики вихід у відкритий космос, тривалість польоту була 12 хвилин 9 секунд. У 1967 році Олексій Леонов став Почесним громадянином Кременчука. Згодом, Леонов все ж таки здобув визнання і як художник у тандемі з художником Андрієм Соколовим, створюючи поштові марки, живопис та графічні роботи на космічну тематику. Їх виставки проходили у багатьох країнах світу.

Грудень 1982 року став знаменною подією для колективу училища, коли до рідного навчального закладу приїхав двічі Герой Радянського Союзу льотчик-космонавт Олексій Леонов. Зустріч з майбутніми авіаторами була організована в клубі, де Олексій Леонов ще раз підтвердив, що він є людиною чуйною, простою, завжди відкритою для спілкування. А 1 липня 2010 року Олексій Леонов знову повернувся до своєї Альма-матер на 50-ти річчя льотного коледжу, де відвідав рідні стіни, розповів свої спогади про студентські роки, а ще провів прес-конференції для журналістів, викладачів та курсантів. Зустрічі відбулися у коледжі та у міському палаці культури.

КЛК ХНУВС