Центр східноєвропейських студій Варшавського університету оголосив набір на Східну зимову школу. У межах школи відбудуться лекції, семінари, зустрічі та культурні заходи, які вестимуть міжнародні фахівці.

Заняття проходитимуть у Варшаві з 29 лютого до 14 березня 2024 р. Прийом заявок до школи триватиме до 25 січня 2024 р.

Умови участі:

- у школі можуть брати участь студенти останніх курсів гуманітарних спеціальностей, які пишуть магістерські або бакалаврські роботи в галузі історії та сучасності Центральної та Східної Європи (історія, політологія, міжнародні відносини, соціологія, етнологія, географія, право, економіка) та мають не більше ніж 25 років (окрім виняткових випадків)

- учасниками школи можуть бути студенти зі Східної та Центральної Європи

- кандидати повинні володіти польською мовою на рівні, достатньому для розуміння занять та участі в них

- програма школи складається з лекцій, які читатимуть міжнародні фахівці з проблематики регіону, та семінарів (один семінар на вибір), на яких кожен учасник школи прочитає реферат на тему своєї дипломної роботи. Програма включатиме теж візити до інституцій Варшави та участь у культурній програмі.

Фінансові умови:

Відібраним учасникам школи організатори оплатять проживання (готель, харчування, участь у лекціях і семінарах та додаткових заходах). Учасники можуть подати заявку на часткове покриття коштів доїзду (не стосується осіб, які навчаються в Польщі).

Документи для подання заявки:

Кандидати повинні надіслати на адресу [email protected]:

а) заповнений формуляр (доступний на сайті: studium.uw.edu.pl),

б) мотиваційний лист разом із запропонованою темою реферату,

в) CV і фотографію,

г) рекомендації наукового керівника дипломної роботи,

ґ) підтвердження знання польської та англійської мов,

д) довідку з деканату, яка підтверджує, що кандидат навчається на останньому курсі магістратури.

Дедлайн: 25 січня 2024 р.

Кваліфікаційна комісія школи визначиться зі списком учасників до 1 лютого 2024 р. та негайно повідомить усіх кандидатів.

Офіційні запрошення надішлють кандидатам, відібраним до участі у Східній зимовій школі, електронною поштою не пізніше 5 лютого 2024 р. Оригінали запрошень, підписані директором школи, вишлють поштою. Відповідні консульства Республіки Польща отримають список відібраних кандидатів для залагодження формальностей, пов’язаних із виїздом.

Прибуття учасників до Варшави – 28 лютого 2024 р. Заняття розпочнуться 29 лютого 2024 р. Від’їзд учасників – 15 березня 2024 р.

Детальніше про умови програми: https://studium.uw.edu.pl/event/nabor-do-xx-wschodniej-szkoly-zimowej/

Джерело: https://t.me/internationalyouthopportunities