У 2020 році Координатором проектів ОБСЄ в Україні (далі – КПОУ) реалізується спільно та на користь Верховного Суду (далі – ВС) проект "Підтримка Верховного Суду у розвитку послідовної та прозорої судової практики" (далі – Проект), який стосується, серед іншого, питань надання доступу  до юридичної експертизи та комунікаційних можливостей для просування реформи сторонам, зацікавленим у судовій реформі. Заходи Проекту включають компонент «Забезпечення експертної та матеріально-технічної підтримки Комісії з питань правової реформи (далі – КПР) для розробки законодавства». Одним із пріоритетних завдань КПР на сьогодні є розробка законодавчої бази для створення спеціалізованих судів. Для досягнення цієї мети КПОУ створить Робочу групу із  законотворчості, яка надаватиме допомогу КПР у розробці законопроектів.

Експерт працюватиме з дому, з можливістю подорожувати у разі необхідності.

Опис завдання:

Місцевий експерт з законотворчості виконуватиме такі завдання:

  • Аналізуватиме запропоноване законодавство (законопроекти) на відповідність зобов’язанням ОБСЄ, законодавству України, а також найкращій міжнародній практиці та стандартам.
  • Розроблятиме та надаватиме КПОУ висновки та / або проекти змін до законодавства з метою забезпечення їх відповідності із зобов‘язаннями ОБСЄ та стандартами прав людини.
  • Виконуватиме інші завдання в межах компетенції місцевого експерта, які безпосередньо не згадані або перераховані вище, проте є необхідними та важливими для успішного досягнення цілей проекту.
  • Ефективно співпрацюватиме з офіційними особами, персоналом та представниками КПОУ, підрядниками та субпідрядниками, бенефіціарами та виконавчими партнерами.

Посада лише для резидентів України.

Кінцевий термін подання заявок: 31 серпня 2020 року.

 

Джерело: https://jobs.osce.org/uk/vacancies/ekspert-iz-zakonotvorchosti-vnukrc00622