У Міжнародний день жінок та дівчат у науці Міністерство внутрішніх справ та Національна академія внутрішніх справ організували онлайн круглий стіл, в якому взяли участь представники усіх закладів вищої освіти МВС.

Заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко зазначила, що «в Україні щороку спостерігається тенденція до збільшення жінок серед магістрів, аспірантів, кандидатів та докторів наук, і зараз загальна кількість жінок у вітчизняній науці складає 45%. Серед ЗВО МВС цей показник вищий – 51%. Такі жінки є прикладом для інших, вони змінюють погляди суспільства й вкотре доводять, що наука в секторі безпеки є безбар’єрною та прогресивною».

Учасниці та учасники заходу обговорили досягнення попередніх років та виклики сучасності для жінок в науці ЗВО системи МВС. Помічниця ректора Харківського національного університету внутрішніх справ з гендерних питань Оксана Цукан презентувала історії жінок-науковиць ХНУВС. Такі позитивні приклади важливі для того, щоб інші жінки вірили в свої сили й реалізовували свій науковий потенціал.

ВЗГ ХНУВС