Помічниця ректора Харківського національного університету внутрішніх справ з гендерних питань кандидатка юридичних наук, доцентка Оксана Цукан взяла участь у зустрічі коаліцій «Жінки, мир, безпека». На заході були представлені ключові стратегії ініціатив: сприяння у впровадженні Національного плану дій 1325 та подальша розробка ефективних інструментів локалізації Національного плану дій та їх поширення для використання на національному рівні.

Заступниця директорки Департаменту моніторингу дотримання прав людини – начальниця відділу з питань дотримання гендерної рівності МВС України Ольга Перунова презентувала проєкти, які вже реалізуються МВС та заплановані до виконання, в тому числі із залученням представників Харківського національного університету внутрішніх справ.

Жінки на рівні з чоловіками залучені до сектору безпеки й оборони та до ухвалення місцевих, національних та міжнародних рішень щодо миру та безпеки, що є наслідком зменшення рівня агресії, напруги. Ефективний механізм такої залученості – це Національний та місцеві плани дій 1325 «Жінки, мир, безпека». За підтримки урядів Королівства Нідерландів та Канади Український Жіночий Фонд допомагає виокремлювати локальні безпекові потреби і залучати місцеві зацікавлені сторони до реалізації місцевих планів дій 1325.

В роботу із локалізації Національного плану дій 1325, яка наразі триває в Харківській області, представники університету роблять значний внесок спільно з Центром гендерної культури та іншими активістами Харкова.

ВЗГ ХНУВС