Доцентка кафедри соціальних та економічних дисциплін факультету № 2 Марина Петченко, начальниця Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області Ольга Шагінян та головний державний інспектор територіального відділу організації роботи управління організації роботи ГУ ДПС у Вінницькій області Олена Мурашко провели бінарні заняття для курсантів 2 курсу факультету № 2 за темами: «Облік і звітність за податком на прибуток підприємств», «Облік і звітність за податком на доходи фізичних осіб».

Ольга Шагінян надала інформацію щодо загальної структури управління Державної податкової служби у Вінницькій області, її завдань та функцій, а також Центру обслуговування платників (ЦОП), переліку адміністративних та податкових послуг, що надаються ЦОП. Вона акцентувала увагу на можливостях Електронного кабінету платника податків, особливостях і перевагах електронного звітування.

Головна інспекторка спілкувалася з курсантами щодо видів систем оподаткування, їх особливостей та відмінностей, основних видів податків, які є основою наповнення державного та місцевих бюджетів. Звернула увагу на оподаткування заробітної плати, особливості адміністрування майнових податків, порядок застосування суб’єктами господарювання РРО/ПРРО та на порядок щорічного декларування доходів громадян.

Під час бінарного заняття фахівці окрему увагу приділили процесу декларування доходів, отриманню податкової знижки та правильному заповненню декларації про майновий стан і доходи.

Курсанти взяли активну участь у дискусії, виявили свої знання із дисципліни, ставили запитання представницям Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області, на які отримали розгорнуті відповіді.

ВЗГ ХНУВС